5

Innovatie

5

Biodiversiteitsindicator

5

Fotovoltaïsch park

Wie zijn we?

De belangrijkste taak van de eenheid Biodiversiteit bestaat erin onze interne klanten, zoals projectbeheerders voor de ontwikkeling, de aanleg en het onderhoud van parken, bij te staan op het gebied van ecologische en biodiversiteitskwesties.

Onze motivatie

Ons bedrijf staat in het middelpunt van de biodiversiteit. De studies die op elk van onze sites worden uitgevoerd, stellen ons in staat een project te ontwerpen dat perfect in de omgeving past.
Onze belangrijkste drijfveer is innovatie en experimenten ten behoeve van de biodiversiteit. Dit project zal het mogelijk maken om eenvoudige informatie over de kwaliteit van de biodiversiteit in onze fotovoltaïsche parken aan de klanten mee te delen.

Onze project

5

Doel van het project is een biodiversiteitsindicator op te stellen voor fotovoltaïsche parken, waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende parameters om de variatie in biodiversiteit van onze installaties in de tijd en de ruimte te meten.

5

Wij hebben een bijenkorf (Bee monitoring) geïnstalleerd op een Frans fotovoltaïsch park om de biodiversiteit van de site te beoordelen. Het verzamelde en geanalyseerde stuifmeel zal ons namelijk informatie verschaffen over de plantensoorten in de omgeving en dus over het hele ecosysteem van het park en zijn omgeving.

5

Afhankelijk van de positieve resultaten die worden verkregen, zal worden overwogen deze indicatormethode te dupliceren in andere Franse fotovoltaïsche parken.