5

Verbetering van de praktijken

5

Bewustmaking

5

Gezelligheid

Wie zijn we?

Ik ben Pascaline Cousin, een onafhankelijke consulente die werkt voor de activiteiten- en werkgelegenheidscoöperatie Appuy Créateurs uit de Auvergne. Ik ben gespecialiseerd in de evaluatie van projecten en overheidsbeleid op milieugebied: waterbeheer, energie-klimaat, biodiversiteit, mobiliteit, enz.

Onze motivatie

De evaluatie-verbetering van overheidsbeleid op het gebied van biodiversiteit is in Frankrijk nog relatief onderontwikkeld. De door BeeOdiversity ontwikkelde instrumenten, in combinatie met een meer “klassieke” evaluatie van het biodiversiteitsbeleid door de plaatselijke overheden, lijken mij bijzonder nuttig voor de ontwikkeling van deze praktijk. De ontwikkeling van een geïntegreerd instrument om de toestand van de biodiversiteit in een gebied en de vooruitgang van de actoren in dat gebied objectief te beoordelen, is het gezamenlijke engagement dat wij met BeeOdiversity zijn aangegaan in het kader van de incubator Landestini Cantal Auvergne.

Onze project

Tot dusver testen wij het systeem in twee verschillende contexten:

5

In een kwetsbaar natuurgebied van het departement Cantal: het keteldal van Récusset, waar we na een eerste meetjaar dankzij BeeOmonitoring uitwisselingen met de belanghebbenden organiseren om de biodiversiteit van het gebied te verbeteren;

5

In Aurillac, in het kader van een project dat medegefinancierd wordt door de regio Auvergne Rhône Alpes: vanaf 2022 gebruiken wij het volledige instrument voor het meten van de biodiversiteit en het evalueren van het door de gemeente gevoerde beleid, waaraan wij een bewustmakingsdimensie hebben toegevoegd, met name via een proefprogramma in twee Aurillacse scholen met de vereniging Landestini.